Categories HomeliPosted on

JEZUSI NË SHKRETËTIRË RRINTE ME EGËRSIRAT DHE ENGJËJT I SHËRBENIN.

E DIELA I GJATË KREZHMEVE - Viti B Zan 9, 8-15; Ps 25 (24); 2Pt 3, 18-22; Mk 1, 12-15 Ungjilli i kësaj të dielë të parë të kohës së krezhmeve ka vetëm pak rreshta. Megjithatë brenda tyre, në mënyrë të ngjeshur, tregohet për shumë gjëra. Ungjilli fillon me fjalët: «F...
Categories HomeliPosted on

BËNI KËTË NË PËRKUJTIMIN TIM!… … JU DHASHË SHEMBULL QË TË BËNI EDHE JU.

E ENJTJA E MADHE - DARKA E ZOTIT Dal 12, 1-8. 11-14; Ps 116 (115); 1 Kor 11, 23-26; Gjn 13, 1-15 «Bëni këtë në përkujtimin tim!» u tha Jezusi apostujve të vet në atë Darkë Pashke e kjo shprehje, në bazë të ritualit të Pashkës hebraike, nuk duhej të thuhej. Në leximin e pa...