Categories HomeliPosted on

KUR TË JEM LARTËSUAR NGA TOKA, DO T’I TËRHEQ TEK UNË TË GJITHË NJERËZIT.

E DIELA V E KREZHMEVE - VITI B Jer 31, 31-34; Ps 51 (50); Heb 5, 7-9; Gjn 12, 20-33. Kur ishte mbi turrën e druve dhe i kërkuan të thoshte fjalët e fundit, martirja e dashur franceze e shekullit XV, Shenjtja Zhanë d’Ark, tha: «Dua që të ma mbani një kryq lart, kështu që të m...
Categories HomeliPosted on

HYJI AQ FORT E DESHI BOTËN, SA QË E DHA NJË TË VETMIN BIRIN E VET.

E DIELA IV E KREZHMEVE - Viti B 2 Kro 36, 14-16. 19-23; Ps 137 (136); Ef 2, 4-10; Gjn 3, 14-21 Kjo e dielë e katërt e kohës së krezhmeve shpesh quhet edhe si e diela e gëzimit. Refreni i psalmit të sotëm thotë: «Kujtimi yt, o Zot, është gëzimi ynë.» Në këtë ecje krezhmore...