Categories HomeliPosted on

JA NJË MËSIM I RI, I PAJISUR ME PUSHTET. – Homeli nga Dom Dritan Ndoci

E DIELA IV GJATË VITIT B Lp 18, 15-20; Ps 94 (93); 1 Kor 7, 32-35; Mk1, 21-28 Në leximin e parë sot tregohet se si populli i Izraelit shpreh një dëshirë e cila e ngacmon habinë tonë: «Nuk dua më ta dëgjoj më zërin e Zotit, Hyjit tim, dhe nuk dua ta shikoj më atë zjarr të m...
Categories HomeliPosted on

TAKIMI ME JEZUSIN E SHNDËRRON JETËN. – Homeli nga Dom Dritan Ndoci

E DIELA III GJATË VITIT B Jon 3, 1-5.10; Ps 25 (24); 1 Kor 7, 29-31; Mk 1, 14-20 Në leximet e kësaj së diele, Fjala e Hyjit futet si «shpatë» në jetën tonë. E, në fakt, letra e drejtuar Hebrenjve përdor pikërisht këtë imazh për të folur për veprintarinë që mund të bë...