Categories HomeliPosted on

RUAJI NË EMRIN TËND ATA QË TI M’I DHE, QË TË JENË NJË SIKURSE NE!

E DIELA VII E PASHKËS - Viti B Vap 1, 15-17. 20-26; Ps 103 (102); 1 Gjn 4, 11-16; Gjn 17, 11-19 Në shkollën fillore, në kapitullin e historisë që fliste për heroin tonë kombëtar Gjergj Kastriotin, Skënderbeun, tregohej se si ai një herë i mbodhi disa princa shqiptarë për t...
Categories HomeliPosted on

KUR TË JEM LARTËSUAR NGA TOKA, DO T’I TËRHEQ TEK UNË TË GJITHË NJERËZIT.

E DIELA V E KREZHMEVE - Viti B Jer 31, 31-34; Ps 51 (50); Heb 5, 7-9; Gjn 12, 20-33. Kur ishte mbi turrën e druve dhe i kërkuan të thoshte fjalët e fundit, martirja e dashur franceze e shekullit XV, Shenjtja Zhanë d’Ark, tha: «Dua që të ma mbani një kryq lart, kështu që të m...