Categories HomeliPosted on

HYJI NA NXORI NGA PUSHTETI I ERRËSIRËS NË MBRETËRINË E BIRIT TË VET TË DASHUR.

E DIELA XXXIV GJATË VITIT C - JEZU KRISHTI, MBRET I GJITHËSISË 2 Sam 5, 1-3; Ps 122 (121); Kol 1, 12-20; Lk 23, 35-43 Na duhet ta lodhim pak kokën sot duke përmendur njërën prej pyetjeve që shpesh teologët e ndryshëm kanë parashtruar pse pikë­risht Biri ishte Ai që u mishër...
Categories HomeliPosted on

BIRI I NJERIUT ERDHI TA KËRKOJË E TA SHËLBOJË ATË QË PATI HUMBUR.

E DIELA XXXI GJATË VITIT C Urt 11, 22 – 12, 2; Ps 145 (144); 2 Sel 1, 11 – 2, 2; Lk 19, 1-10 Në vitin 1917, në Fatima të Portugalisë, Zoja e Bekuar iu shfaq tre barinjve të vegjël e, për gjashtë muaj, do të vazhdonte t’u shfaqej. Një herë, në një vegim, Zoja u bëri t...
Categories HomeliPosted on

KUSH DO KRENOHET, DO TË PËRVUJTËROHET, NDËRSA KUSH PËRVUJTËROHET, DO TË LARTËSOHET

E DIELA XXX GJATË VITIT C Sir 35, 12-14.16-18; Ps 34 (33); 2 Tim 4, 6-8. 16-18; Lk 18, 9-14 Blejz Paskal, fizikanti, matematicieni, filozofi dhe teologu i shquar francez i shekullit XVII, thoshte: «Asnjë njeri nuk është as engjëll e as djall, por bëhet djall, kur kujton se është ...
Categories HomeliPosted on

HYJI A NUK DO T’I MBROJË TË ZGJEDHURIT E VET QË I KËRKOJNË NDIHMË DITË E NATË?

E DIELA XXIX GJATË VITIT C Dal 17, 8-13; Ps 121 (120); 2 Tim 3, 14- 4, 2; Lk 18, 1-8 Para se të vazhdojmë të flasim rreth mesazhit kryesor të leximeve të sotme liturgjike, le t’i hedhim një sy, kalimthi, leximit të dytë. Aty Shën Pali, në mënyrë shumë të bukur, të thell...
Categories HomeliPosted on

PO QE SE NUK U DËFTUAT BESNIKË NË GJËNË E HUAJ, KUSH DO T’JUA JAPË TUAJËN?

E DIELA XXV GJATË VITIT C Am 8, 4-7; Ps 113 (112); 1 Tim 2, 1-8; Lk 16, 1-13 Të dielën e kaluar kemi dëgjuar pjesën ungjillore ku Jezusi tregon tri shëmbëlltyra që na shprehin gëzimin e Hyji për kthimin e një mëkatari. Shëmbëlltyra e fundit ishte ajo e babait që kishte dy d...