Categories FamulliaPosted on

KREZHMET, KOHË RRITJEJE NË FE E JO PROVIM QË DUHET KALUAR.

Jemi duke filluar kohën e krezhmeve dhe natyrshëm shumëkujt i vjen të thotë: “Këtu lidhet moti.”, duke menduar me këto fjalë ndonjë ndërhyrje të mbinatyrshme të Zotit mbi ligjet e universit. E, lista e gjërave që mendohet se nuk mund të bëhen në këtë kohë, zakonisht për...
Categories FamulliaPosted on

NJË DËSHMI PREKËSE NË FAMULLINË TONË, QË VJEN NGA POTHUAJSE 130 VITE MË PARË

(Shkëputur nga libri “Shqipëria përmes veprës dhe shkrimeve të misionarit të madh italian, At Domenico Pazi (1847-1914)” i At Fulvio Kordinjano; Vëllimi II.) Më 20 dhjetor 1894, At Pazi dhe At Genovizzi u hipën kuajve për të shkuar në famullinë e Bushatit, rreth tri orë e g...
Categories HomeliPosted on

DUAJINI ARMIQTË TUAJ…, LUTUNI PËR ATA QË DIJEKEQAS JU MUNDOJNË!

E DIELA VII GJATË VITIT C 1 Sam 26, 2.7-9. 12-13. 22-23; Ps 103 (102); 1 Kor 15, 45-49; Lk 6, 27-38 «Mënyra e vetme për ta shtypur djallin, kur ai na nxit ndjenja urretjeje për ata që na bëjnë keq, është që të lutemi menjëherë për ta. Ja se si arrihet të mposhtet e keqja...